sobota, 27. oktober 2007

Tolosa - Santurzi 2.dan

Drugi dan je minil v ritmu in pricakovanju prvega koncerta. Veselje nad vajami smo si delili Andraz in pevci. Pravo veselje. Dve vaji. Pa kosilo v stilu studentskega naselja. Pravzaprav smo vsi v pricakovanju vecerje po koncertu. Baje bodo sardine....

In tako smo odsli iz nasih Trbovelj, kraja kjer ne sije sonce in pticki ne pojo, skozi hudo industrializirano Baskijo. Santurtzi je kraj ob atlanski obali. Ribiski kraj. Koncert je v cerkvi San Jorge. (Svetiii Jurij...sveti Juriiij...) .

In glej. Ko dospemo nas pricaka sejem aktiva kmeckih zena. Andraz zazna naso tiho zeljo. 20minut za oglede in degustacijo je komaj dovolj. Nekateri tudi malo zamudijo... :)






Se en dokaz, da ni lepsega kot mladenka, ki je mastna okoli ust od sveze pecenih atlantskih sardin.
Prvi koncert v mnozici ostalih, ko nam bodo tu sledili se ostali zbori tekmovanja. Cerkev je polna. Populacija malo starejsa. Poznavalska. Vecina izmed njih z ugasnejnimi mobiteli. Nekateri pac ne. Stojeci aplavzi vlivajo tudi nam navdusenje.
Mister "Enjgatajmtudaj" jih pripravi do kricanja... Kot vedno.
V ozadju nuestro presidente El Pedro de Beltram y Vino y Jamon de Savedra daje svoj prispevek k glasnosti.





Po koncertu pa vecerja. Dobra vecerja. Klobasice, krvavicke, domaci sir, popecene zelene paprike, sardine, pa se sardin... In vino de Rioja. Pa spet petje. Klasicna pokoncertna vecerja. Ko odbije polnoc je Umetniski odlocen... Dost! Ave gremo domov ....

1 komentar:

Mojca pravi ...

Zivjo!
Ja vidim da imate kar pestro... joj sircki, pa klobasice... Mojca bi tudi to:)
Namesto tega bo pa zdele domaca juhica, pecenka in krompir... no tudi ni slabo, ane?

Vse vas lepo pozdravljam in vam zelim uspesne koncerte z navduseno publiko... v srcu sem z vami.

Vasa Mojca