petek, 5. oktober 2007

Petrove besedne čarovnije

Vsi smo jih deležni. Vsi gojimo določeno simpatijo, do te njegove ljubezni. Da skrajšam.
Tukaj jih bom objavljal, da ne gredo v pozabo.

  • Ko sem ga obvestil, da so karte za Španijo kupljene je rekel :

To si pa res dobro izpeljal !!!!!
Ful sem vesel !! K me je kr mal skrbel, pa nisem mogu čist nč pametnega delat v službi !!!"

  • Ko nas vse vabi na vajo, da se pogovorimo o nadaljevanju, je rekel:

Drage moje in ostali !
Pred začetkom današnje vaje, na katero ste vsi lepo povabljeni, bomo namenili nekaj časa kresanju mnenj, kar naj ne bi zanetilo požara ampak prižgalo luč za razsvetljenje poti do naših odločitev glede sodelovanja zmanjšane zasedbe na tekmovanju v Tolosi....

  • Ko sem mu povedal, da bi zjutraj pil pivo, mi je še povedal, kaj je delal dan prej:

Višga, višga, pivo pije ob tako zgodnji uri ?!
No, jst sm šou pa na krvodajalsko, da mi je malo pritisk padel… pa tko lepo te tiste mladenke v pastelno zelenih haljah zabodejo v rok'co, da se ti tista ostra bolečina kr naenkrat spremeni v tisto znano bolečino ob pogledu na kot pri arabski žrebici vitke gležnje nad visokimi petami, ki se, prek rajsko oblikovanih in dooooolgih meč, kolen in stegen, oblečenih v črne mrežaste nogavice brez šivov, nadaljujejo s čisto kratkim džins krilcem, izpod katerega se zgolj nakazujejo čipkasti vzorci samostoječih polzelk……. in te morajo zato potem tete v belem opozoriti, da ne stiskaš preveč vneto pesti, ker bo vreča glih kr počla !

  • Pa njegov uvod v že rahlo legendarno "fleksarco"

Na širšem območju Angelskega mesta se množica povzpetnih in bolestno ambicioznih romanopiscev, esejistov, novelistov, epskih in lirskih pesnikov, vsakodnevno na moč trudi, da bi ohole in gizdave Svetogozdne producente prepričali, naj vendar vsaj prelistajo njihov najnovejši scenarij, saj gre za izjemno zanimivo zgodbo, polno spletk in komaj verjetnih preobratov. Producenti, sami Standfordski odličnjaki, se osredotočijo predvsem na eno plat ponujene zgodbe: ali so ti komaj verjetni preobrati vsaj kolikor toliko logični, se pravi, ali je dražljaj, ki je preobrat povzročil, v mejah razumskih zmožnosti do katerih se je človeški um uspel do današnjega dne razširiti. Za oceno posameznega scenarija imajo samo en žig, ki ga potapkajo po blazinici, napolnjeni s kot kri rdečim črnilom, in udarijo: UNBELIEVABLE (NI VERJETNO).

  • Včasih mi kakšen vic pove, da je dan lepši...

Saj veš, pride mujo v Vatikan in hoče kupit nekaj spominkov.
Koliko je ovaj plus?
5000.
A onaj, sa gimnastičarom ?

  • Pa njegovo vabilo zboru na Rovinjske svečanosti...


Drage moje in ostali !
Časovna oddaljenost dogodka je hudo odvisna od hitrosti točke opazovalca in hitrosti nosilca dogodka ter njegove (nosilca dogodka) smeri gibanja, glede na smer gibanja opazovalca.
Pri hitrostih, ki so v primerjavi s svetlobno zanemarljive, lahko poenostavimo, da se nosilec dogodka giblje premo enakomerno in njegovo hitrost navadno merimo z dogovorjenimi enotami, kot so ura, dan ali teden. Točka opazovalca se pa svobodno giblje kamorkoli in se zato kaj rado primeri, da opazovalec marsikateri dogodek zamudi.

Na primer, hitrost približevanja konca današnjega šihta je za mene ful oddaljena, tridnevno uživanje v druženju z vami v Rovinju bo minilo v hipu, čas tekmovalnega nastopa v Tolosi je pa takorekoč že tukaj. Upam, da nobenega od teh ne bom zamudil.
Če skrajšam, razmerje med stopnjo pripravljenosti zbora na tekmovanje in razpoložljivimi termini vaj, je nekoliko v prid slednjim, se pravi, brez optimalnega izkoristka časa, ki nam je še na voljo, bo terminov vaj prej zmanjkalo, kot bo stopnja pripravljenosti zbora dosegla zaželeno vrednost, to je sto.
Z drugimi besedami, treh dni Rovinja bi sebi in svojim bližnjim, ki nas bodo pogrešali, težko opravičili, če nam jih ne bo uspelo vsaj znatno zapolniti z vajanjem. Časa bomo imeli dovolj, razpoloženje bo na moč ustvarjalno, sinergija skupnega poustvarjalnega dela bo plemenitila vnemo, ob večerih si bomo zadovoljni šepetali, v zavetju borovih krošenj in rahlem pišu mornika…

  • Ko se ni mogel spomniti imena založbe Pizzicatto...

Kako hudiča se kliče tista založba, ki ima krekov psalm čez ???

  • Včasih rečeva kakšno aktualno ....

A veš, kokšna je razlika med ceno Istrabenzovega nakupa Mercatorja pred dvema letoma in včerajšnjo prodajo ? Okroglo 100 milijonov evrov, ali 24 milijard tolarjev (samo IB, brez Laškega) !!
Pa so zmerjali unga osla od Ropa, ki je govoril o 30 milijardah oškodovanja !
Bill Gates je šmrkovc.

  • Ko je poslal vabilo na aktivni Pohorski vikend...

Muoži !
Bojčica ima en krasen predlog, ki je pravzaprav že kar povabilo, ki bi nam na moč prijetno zaokrožil te poletne čase in nas ustrezno pripravil na napore, odrekanja in občasne samopozabe, kar bo vse od nas zahtevala prihajajoča jesen. Izvedli bi izlet na Pohorje, zibelko trdnosti in pokončnosti slovenskega človeka, kjer sta pohorska smreka in pohorski tonalit doma, simbola odpora, kljubovanja in trdote !!!
V lepem sobotnem jutru bi se odpeljali, okrog osme, ali malo čez, v Igorjevem Sharanu do Rogle.
Tam bi pomalicali in se razdelili v dve skupini: v eni bi bil Gregor, ki bi mu Igor dobrohotno zaupal svoje vozilo v upravljanje, v drugi ostali štirje, ki bi se podali na triurni sprehod čez pohorske gmajne, goščave, jase in jezerca, vse tja do Ribniške koče, kjer bi nas počakala prva skupina, vsa vesela, da nas končno že spet vidi.
Od tam bi nas Bojan vodil do svoje domačije, kjer bi se udobno namestili, vendar kar čim prej podali naprej do ene od pohorskih krčm, kjer bi kaj dobrega pojedli, spili in tudi kakšno žalostno urezali. Po noči, katere čim krajša sestavina naj bi bila tudi spanec, bi se veselili lepe okolice, pokukali okrog vogala za kakšno gobico ali mladenko, mogoče kaj spekli, si vodeno ogledovali okoliške znamenitosti in lepote in se popoldan odpravili domov.
A ni to fajn ideja !!!?
Kdo je za ??
1. Jst

  • Ko sva razglabljala kaj bi delali na Ameriški turneji je rekel...

… a si predstavljaš Njest svjat pred rusko pravoslavno cerkvico sredi Aljaske, pozimi, v pelc montlih, naše dečve pa pod krznom čist nč !!??
Pol pa nekam na toplo…. pa šumadijski čaj…. pa Viti najprej vroče rata ….
Ah, prijatel, pejmo!

  • Njegov uvod v najavo Rovinja...

Ljube moje in ostali !
Mogoče pa res ne bo odveč, kot mi je svetoval moj osebni svetovalec in zaupnik Gregor d'Majti, ki pa je osebni gledano samo z moje strani, z njegove pa ne, ker si to osebnost lasti še marsikdo, kar pa glede na njegovo širino duha sploh ni čudno in je takorekoč vse pohvale vredno, da vam napišem nekaj novosti v zvezi z našim skupnim preživljanjem jesenskih dni ob obalah Jadrana in Atlantika...

  • Ko je sredi vročega avgusta sam sedel v službi je razmišljal...

...Tako sam se počutim na tem golem otoku (in obratno), ko mi noben k..c nč ne odgovori !!
Pa kaj je z rovinjskim programom tudi ne vem … ?!
Po mojem je andraž čist notr padu, k' ne ve, al bi dau najprej ne uori pa potem traunče….
Tale Urša pa zna tut zbirat grand prix tekmovanja, jebemji tist njen bež kostim !!!

  • Ko mi je subtilno sporočal, da ima hudega mačka...

...Priznam, da se ne počutim tako, kot če bi včeraj zvečer spil skodelico toplega mlek'ca z nadrobljenimi maslenimi piškotki in legel k počitku po večerni avemariji....

  • Ko sva se hotela k gospodu tovarišu profesorju glasbe hotela povabit na hladen vrt je to vprašal takole...

...A je res, da ma člouk poleti čist ene posebne občutke, če, tko, bolj pod večer, od blizu gleda, na kateri stopnji presihajočnosti je Cerkniško jezero ? Pa s sabo ma eno polno torbo mrzlih pirov, da še sam ne presahne ? Pa kr domačine povpraša, če mu še kej ni jasno ?
Domačini pa prijazniii,…. pa gostoljuuubniiii….

  • Profesor je bil seveda jasen..

...Je taku. Pridi, ti, pridi… Pa lohk tud kakega presihjočega basista »samca« s seboj vzameš… Al pa otročke… Al pa…

  • Najava aktivnosti v Bistrici ob sotli je zastrašujoča...

..Po koncertu bomo najprej šli nekaj malega pojest, potem pa bomo obiskali še eno od njihovih kleti. Baje je odklonitev tovrstnega vabila smrtno nevarna.
...Da bi se izognili morebitnim nevšečnostim, ki bi jih lahko porodil prepozni prihod, pa tudi zato, da na licu mesta prepojemo vse tiste skladbe, ki jih bomo tam zapeli prvič, sva dva najtežja člana odbora izrabila možnost oktroiranja demokratičnega odločanja, ki sva si jo prisvojila na podlagi najinih strah zbujajočih razsežnosti, in določila uro odhoda....

Ni komentarjev: