nedelja, 28. oktober 2007

Tolosa - San Sebastian 4.dan

Noc je bila kratka. Cisto kratka, saj smo prispeli skoraj ob 5h zjutraj domov. K sreci smo prisli vsi. Ampak veselje je na nasih obrazih. Danes je petja prost dan.
Ob jutranjem zbujanju se pojavlja pod vtisom vcerajsnje Anine zgodbe se veliko filozofskih vprasanj. "Kaj bi se zgodilo, ce bi jaz sele po pol ure opazil, da moje zene ni na avtobusu?" se na glas sprasujem med scetkanjem zob. Na pomoc mi priskoci izkusen moz Igor. Ki veliko ve. Njegov odgovor je preprost. "Nic se nebi zgodilo. Vec!"

Po zajtrku oddidemo v San Sebastian. Prelestno soncno vreme nas navdaja z zdravilnim optimizmom, ko zremo v prekrasen Atlantik in njegove valove.
Seveda telo po daljsem sprehodu po pescenih plazah spet zahteva svoj redni obrok hrane. Razdelimo se v udarne trojke in v navzkriznem pretrcavanju obredemo lokalne bare in restavracije, kjer poizkusamo Pintxose, pivo in na koncu samo se peneco sidro. Navdusenje je res veliko. Lakota mine. Zeja tudi. Nekaterim je tako vsec, da ostanejo v mestu do trde teme.
Ko se z vlakom vrnemo domov je dan popoln. Vecina se nas zapodi v sobo 104, kjer moderna sredstva komunikacije opravijo svojo nalogo. Sledi se kratka vaja za komorno skupino. Na vaji smo slisali tudi vecen trud Umetniskega, da bi basi peli... "Vitko", "Schlank ton", "Plankton"oziroma "Brez teze". To se preprosto ne da.
Veselimo se jutrisnjega dneva, saj se nam bo pridruzila se druga ekipa pevcev, ki bodo jutri startali iz Ljubljane. Srecno pot.

Ni komentarjev: