nedelja, 4. november 2007

Tolosa - Tolosa 10. dan

Jutro se je začelo prezgodaj.Vstajanje ob 6.30. Tukajle na koncu Španije je to čista noč.
Začnemo z razmigavanji, aerobiko in upevanjem. Po daljšem upevanju je čutiti, da se vsem glas zbuja. Ob 9h odidemo v Toloso. Nekomorniki so imeli tudi naporen izletniški dan. In kratko noč.
Med potjo v Toloso je vzdušje v avtobusu enkratno. El presidente odpira skrinjo dobrih vicev. Na koncu Vaso pokliče na Radio Slovenija, kjer opravi Sandi Čolnič razgovor z zanimivimi gosti. Tudi smeh je upevanje. Samo da se prepona premika.

Sakralni program v prepolni cerkvi Svete Klare. 6 zborov, nastopimo tretji. Vsi so tam. Po celotni cerkvi poslušalci, v prvi vrsti žirija, zadej naši najboljši navijači.

Gallus: Nympha refer. Sferična muzika napolni cerkev in odmev solistov polni pesem. Ker ni aplavzov se sliši le en dolg vzdih. Mendelssohn: Mitten wir je znana že iz Naše pesmi. Se pregrupiramo in odpojemo. Čuti se moč. Izgovarjamo kot za stavo in celo nemški žirant kima. Na koncu še Sandström/Purcell: Hear my prayer potrdi našo odločenost, da naredimo najboljše. Aplavz je dolg, zelo dolg. Navijači so navdušeni. Hvala. Objemi in valovi adrenalina po odličnem nastopu. Naredili smo odlično. Poslušamo še Angleže in Američane. Tudi zelo dobro.

Pravzaprav je čas do popoldanskega nastopa v posvetnem programu minil izredno hitro. In spet smo v tekmovalni dvorani. Andraž se nasmehne in začnemo. Monteverdi: Ecco mormorar londe, Poulenc: On soir de neige in Močnik: Kosmi časa. Hudo naporen program. Poulenca se na tekmovanju ne poje, če nisi 100% prepričan, da bo pravilen.V prevroči dvorani damo vse od sebe. Andraž vmes pokaže z roko navzdol-višamo. Ta je pa dobra. Sopranke so zelo zelo razpoložene. Po 15 minutah je konec. Konec tekmovanja. Objemi in navdušenje, da je dobro delo opravljeno. Zdaj pa res samo še žirija. Hvala navijačem.


Pivo, pivo, pa še eno pivo.
Pa kakšno krasno vince zraven. Pa pintxo. Hudo paše.
Dolga bo do polnoči. Vmes smo povabljeni k županu na sprejem. El presidente Pedro je v elementu. Ta trenutek še kar v trdnem. Pa kar nekaj dobre hrane in pijače v baskovskem okolju.


In na koncu rezultati za vse kategorije vseh dni:

Sakralni program: 2. mesto za Komorni zbor Ave
in
Posvetni program: 1. mesto za Komorni zbor Ave.
Navdušenje je neizmerno. Objemamo se kot nori in si čestitamo. Neverjetno navdušenje. Noč je polna vtisov. Vse splošno čestitanje. Prvič, da je kakšen slovenski zbor dosegel prvo mesto na tekmovanju v Tolosi.
V Polifoniji in Ljudskem programu kraljuje Zbor glasbene akademije iz Rige. Definitivno so razred zase. Tudi Grand Prix je njihov. Nedvoumno njihov. V Debrecenu bo hudo napeto. Enkrat proti jutru ležemo. Tik pred spanjem še izvemo, da nastopamo v dopoldanskem nastopu v nedeljo. Naporen dan. Ampak zmagovalen.
BRAVO AVE !!!! BRAVO MI.

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Basek Gregor ni nikol' zaspan,
na blog nam piše noč in dan.
Novice sveže v blog prinaša,
z njimi dolgo ne odlaša.
Ko ostali pevci so na žuru,
ekran njegov se bo prekuru.
Gregor naš prav res je zlat,
a zdaj je čas, da gremo spat.

Anonimni pravi ...

Hvala za intiresny Blog