petek, 2. november 2007

Tolosa - Eibar 9.dan

Danes bo naporno. Večina nekomornikov je odšla v Bilbao. Baje si želijo ogledati Googleheimov muzej. In ostale znamenitosti mesta. Zvečer pa v Toloso na poslušanje tekmovalnih nastopov.
Bomo jutri izvedeli, kaj so doživeli.

Komorna zasedba pa ostaja v ljubem nam Eibarju. Zaprti v koncertni dvorani brusimo in pilimo program za oba tekmovalna nastopa. 16 izbrancev. Končno smo vsi skupaj. Andraž pove, da tako Kranken Ave na turneji skoraj ne pomni.
Alenka in njeni obiski prelepega(??) zobozdravnika. Zdaj nosi grelni šal okoli ust. Angela in njena svojeglava trebušna flora in favna. Je pa mladenka le medicinsko šolana in premaga s pomočjo znanosti in farmacije tudi to. Danes je že s tako hitrostjo jedla, da jo je veselje pogledat. Sigurno ji je pomagala topla goveja župca, ki jo je Nejc skuhal.
Manjših prehladov iz začetka turneje pa sploh ne omenjam. Naporni dnevi puščajo sledi. Tudi na glasilkah. Ampak izgleda, da so Ave glasike navajene hudih naporov.

Komorna skupina vadi. Vadi dopoldan in popoldan. Zavzeto. Nekaj je še upornih tonov, ki nočejo v pravo lego. Andraž že poskrbi, da gre vse v pravo smer. Tudi mala skupina lovi svoj zvok. Nasmeh na njegovem obrazu pove, da smo se kar ujeli. Po tolkih vajah pa se je že treba.

Zaukaže kratek večer, ker bo zjutraj razmigavanje ob zgodnji uri. Mislim...

2 komentarja:

Anonimni pravi ...

Kdo se bo zdej pomeril na Veliki nagradi Evrope z APZ-jem? Ave ali latvijska Akademija za glasbo? LP

Anonimni pravi ...

Anonimnezu bomo odgovorili anonimno. Dobimo se na anonimnem kraju ob anonimni uri. LP 2 Avejevski cespi